Een andere manier van werken

Succes en omzetgroei. Als beginnende ondernemer droom je ervan. Tot de dag dat je eigen succes je boven het hoofd groeit en je te maken krijgt met groeipijnen… Je onderneming is in korte tijd hard gegroeid met veel nieuwe collega’s. Er zijn heuse afdelingen ontstaan. De hele organisatie leunt zwaar op de medewerkers van het eerste uur, terwijl de nieuwe lichting zoekende is. Hoe houd je overzicht en neem je eventuele frustraties weg?

Lees meer »

Verkoop je wat je kan of wat je hebt?

Als ondernemer van een snelgroeiende organisatie streef je natuurlijk naar een succesvolle toekomst voor je bedrijf. Zeker in het begin heb je de touwtjes nog in eigen handen en lijkt alles verder op rolletjes te lopen. Je hebt een duidelijke visie voor ogen en je ruikt het succes. Je weet precies hoe je potentiële klanten van je producten of diensten kunt overtuigen. De eerste problemen vormen zich vaak wanneer er in korte tijd veel nieuw personeel wordt aangenomen. Met meer mensen hoop je meer voor elkaar te krijgen. Binnen no-time ontstaan er dan meerdere afdelingen binnen de organisatie en de hele structuur van het bedrijf verandert. Waar ga je bijsturen en waar laat je los?

Lees meer »

De Groeiparadox

Pas geleden heb ik het boek De groeiparadox gelezen van Matty Paquay en Bart Lodewyckx. Het boek vertelt je hoe je groeipijnen herkent en er je voordeel uit haalt. Dit boek is echt heel herkenbaar voor ondernemers met een snelgroeiend bedrijf. Vooral de vergelijking die ze maken met de ondernemer en een jongleur die bordjes op enkele stokken draaiende probeert te houden zal veel ondernemers aanspreken. Soms moet je even afremmen om weer te kunnen groeien. Misschien een leuk cadeau om te vragen voor de feestdagen?

Lees meer »